Sanace hradby kolem areálu ŠKODA na ulici Domažlická v Plzni

Jedná se o masivní hradbu převážně z cihelného zdiva, která ohraničuje areál závodu. Vzhledem k silnému provlhnutí hradby a statickému narušení v některých jejích částech byla v úseku cca 240 m navržena celková rekonstrukce této hradby. Hradba má jinou výškovou úroveň vně areálu a jinou uvnitř, rozdíl činí až 3 m. Vzhledem k tomu, že ihned vedle hradby vede uvnitř areálu frekventovaná komunikace, nebylo možné hradbu odkopat a provést „klasickou“ sanaci a zajištění hradby vůči vnikání vlhkosti. Vrtané sondy ukázali, že hradba má pod terénem poměrně masivní tloušťku až 140 cm. Spolu s projektantem (Expertní a znalecká kancelář Ing. Miroslav Havel, aut. Ing.) byla navržena plošná rubová injektáž do okolní zeminy v části pod terénem, vodorovná infuzní clona proti vzlínající vlhkosti mezi pískovcovým soklem a cihelným zdivem, statická zajištění některých polí pomocí vratných kotev do terénu, kompletní sanace cihelného zdiva a pískovcového soklu.

Celková rekonstrukce hradby byla po jednání s investorem rozdělena do několika dílčích etap, v roce 2011 byl sanován první úsek v délce cca 80 m. Pro vodorovnou injektážní clonu ve zdivu i rubovou injektáž do okolní zeminy byla použita nískoviskózní hydrostrukturní pryskyřice MC-Injekt GL-93 jejíž reakční doba byla variabilně nastavována dle konkrétní situace.  Pískovcový sokl byl po otryskání a lokální reprofilace opatřen hydrofobizačním nátěrem Emcephob W-SX.

Sanační práce provedla v období července až srpna 2011 firma S T A V O S A N   spol. s r. o. pro generálního dodavatele celé sanace firmu Mavilla s.r.o.

Hradba 01 Hradba 02 Hradba 03 Hradba 04 Hradba 05 Hradba 06 Hradba 07 Hradba 08
---

Zpět výpis článků

AKTUÁLNĚ:

MC-Injekt 2133


Copyright © 2010 - 2024 | Soubory | RSS kanál
www.mc-bauchemie.de :: www.mc-bauchemie.cz