Nový spárový profil MC-Bauchemie

Běžné ocelové profily se pro podlahové spáry používají tam, kde je spára v betonu zatížena při pojezdu značným mechanickým zatížením: v parkovacích domech, v průmyslových a skladových halách nebo též i v maloobchodě. Nejsou vidět, ale mnohdy je lze slyšet, neboť je jen zřídka možno přejíždět bez otřesů a bez hluku. Dopravní prostředky jako např. vysokozdvižné vozíky se při přejíždění spár většinou velmi hlasitě otřásají. Citlivé zboží může být přitom poškozeno.  A i vysokozdvižný vozík a podlaha dostávají přitom zabrat, nemluvě o negativních zdravotních následcích pro řidiče. Řečení těchto problémů poskytuje MC-Floor Connect firmy MC-Bauchemie: jedná se zde o systém spárování, který se skládá z hotových profilů kombinujících materiálově umělou hmotu s betonem. Profily jsou robustní, mohou být položeny rychle a bez vzniku hran a slouží tak pro bezotřesové a bezhlučné přejíždění spár. V místech s provozem osobních aut lze pomocí speciálních profilů přemosťovat spáry o šířce až 80 mm. To je na trhu jedinečný případ.

Spárový profil MC-Floor Connect může být zabudován rychle a jednoduše zaškolenými pracovníky, je mechanicky vysoce zatížitelný a vzhledem k montáži v rovině podlahy je položen bez vzniku hran. To zabezpečuje pojezd bez otřesů a bezhlučný, což chrání pracovníky i zboží. MC-Floor Connect je k dodání ve třech variantách: MC-Floor Connect ST, RC a CP a pokrývá nejrozličnější oblasti použití. Pro všechny profily spáry platí, že vzhledem k malé montážní hloubce do stavební substance zasahují jen minimálně a zpravidla mohou být zabudovány během dvou dnů. Vyznačují se navíc vysokou mechanickou a chemickou zatížitelností, jsou korozivzdorné a vodotěsné.

Spárové profily se systémem pro různá použití

MC-Floor Connect ST byl vyvinut pro použití v průmyslu a ve skladových halách. Tento spárový profil je vysoce odolný vůči mechanickému namáhání např. pro pojezd vysokozdvižnými vozíky, šetří dopravní prostředky a snižuje riziko poškození. Maximální šířka spáry je 30 mm. MC-Floor Connect ST může být po montáži transparentně či barevně pečetěn.

MC-Floor Connect RC odolává stejně jako ST vysokým mechanickým zatížením, má však navíc přírubu pro nátěry o tloušťce až 5 mm. Je proto vhodná pro použití na plochách jako jsou průmyslové haly či v maloobchodě, které musí být natřeny. Maximální šíře spáry činí rovněž 30 mm.

MC-Floor Connect CP lze použít v místech s provozem osobních automobilů, kde dochází k odpovídajícímu zatěžování spár, např. v parkovacích domech.  Je opatřen rovněž přírubou o síle 5 mm, kterou lze natřít a navíc pak výrazně vyšší přemostitelnou šířku spáry až 80 mm. Tyto vlastnosti jsou jedinečné a pro MC-Floor Connect CP znamenají jedinečnou pozici na trhu.

Profilová rozmanitost pro individuální a rychlé provedení

Spárové profily se dodávají v délkách 1,20 m, které lze na staveništi pomocí úhlové řezačky individuálně přiříznout na potřebnou délku spáry. Navíc pak jsou k dispozici speciální spárové profily ve tvaru kříže či L nebo T, takže lze provést i složité průběhy spár. MC-Floor Connect se lepí k betonu pomocí speciálního lepidla MC-Floor Connect Adhesive do profilové spáry vytvořené v ose spáry. Následující den po vytvrzení lepidla se zbrousí do roviny podlahy. Po zabudování se profily buď zapečetí, nebo se natřou.

MC-Floor Connect

Spárový profil MC-Floor Connect v provozu

 

Prohlédněte si video demonstrující stejnou spáru před sanací a po instalaci spárového profilu v sekci "Videoukázky".

---

Zpět výpis článků

AKTUÁLNĚ:

MC-Injekt 2133


Copyright © 2010 - 2024 | Soubory | RSS kanál
www.mc-bauchemie.de :: www.mc-bauchemie.cz